Over Linda – LIVV Edelsmid

“Van tandtechnicus naar edelsmid” – zeg ik wel eens grappend. Toch verbaast het veel mensen niet dat ik na 20 jaar het vak als tandtechnicus verruilde om fulltime als edelsmid te gaan werken. De overeenkomsten tussen deze vakgebieden zijn opvallend! Zo heb ik geleerd om met veel precisie en oog voor detail te werken met kleine en fijne materialen. Als vanzelfsprekend komt dit specialisme terug in het goudsmeden.

Via een vriendin kwam ik in aanraking met het edelsmeden. Niet voor niets besloot ik deel te nemen aan de vakschool in Schoonhoven om na verloop van tijd mijn hobby als edelsmid om te zetten naar een fulltime bedrijf. Inmiddels heb ik heel veel mensen blij mogen maken met een exclusief en handgemaakt sieraad.

De emotie als iemand een vermaakt sieraad voor het eerst ziet is voor mij onbetaalbaar. De oude ring van een dierbare omsmelten naar een ring die helemaal bij jou past; ik vind het prachtig! Maar ook het schetsen, ontwerpen en creëren van een sieraad op maat maakt mij intens blij.

Sieraden met een bijzondere betekenis

Zelf weet ik als geen ander dat sieraden voor veel mensen een bijzondere betekenis hebben. Zo heb ik zelf van de trouwringen van mijn ouders nieuwe ringen ontworpen voor mij en mijn zus. Wij hebben nu een tastbare herinnering aan onze ouders, maar wel in de vorm die bij ons past.

“Van iets ouds iets nieuws maken”

Zelf ben ik woonachtig en werkzaam in Maarssen, waar ik samenwoon met mijn partner en twee dochters. Ik vind het leuk om uit te pakken in de keuken als er mensen komen eten. Ook vind je mij vaak schetsend om een bijzondere ring of armband voor mijn dochters te maken. Vooral mijn oudste dochter heeft dezelfde passie voor mooie sieraden! Ik krijg vaak te horen dat ik zo’n ‘eigen’ stijl heb die herkenbaar is voor anderen. Die creativiteit zet ik graag in om een exclusief sieraad te ontwerpen die echt bij jou past.

Ben je op zoek naar een exclusief of uniek sieraad of wil jij al tijden die oude sieraden omtoveren tot iets nieuws? Neem dan vrijblijvend contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

Scroll naar boven